Städtips & Info

Städtips & Info

Städning är något som väldigt många tycker är otroligt tråkig och ett nödvändigt ont. Men städningen behöver inte vara en börda, om man vet hur man städar effektivt och har rätt hjälpmedel kan städningen avklaras ganska snabbt. Här kommer en del städtips som gör arbetet enklare.

Oavsett vad du städar, lägenhet, förråd, garage eller annat finns det några städtips som kan vara extra bra att ha i huvudet.

1.
Sortera

Arkivera och märk upp sådant du ska spara, exempelvis garantier och bankpapper.

2.
Spara

Hit hör saker med högt affektionsvärde liksom papper som du måste spara. Även de saker som du använder regelbundet.

3.
Släng

Saker som inte är hela eller som bara sparats för att kanske användas igen skall slängas. Kläder du inte använt på ett år kommer du inte använda igen!

4.
Skänk

Arkivera och märk upp sådant du ska spara, exempelvis garantier och bankpapper.

5.
Sälja

Saker som du tror kan ge lite pengar kan du försöka sälja via exempelvis Tradera eller Blocket. Om ingen är intresserad skänker du istället bort sakerna.

Tips & Tricks

Dela gärna upp städningen på två dagar, då känns inte städningen lika överväldigande. Städa badrummet och damma hemmet på första dagen och ta dammsugning och resterande städning på andra dagen.

Skaffa snygga korgar och lådor till förvaring. Det är mycket lättare att städa och ser mindre skräpigt ut om alla småprylar hålls samlade. I badrummet kan du ha en korg för alla saker för hårvård. I vardagsrummet rekommenderas en korg för alla tidningar och i sovrummet en tvättkorg för smutstvätten. Hallen är ofta en stökzon, pröva att ställa dit rejäla förvaringskorgar och skåp för jackor och skor.

Ha en dörrmatta i hallen och gärna även en gångmatta för att samla upp så mycket smuts utifrån som möjligt. Stoppa smutsen i hallen så blir städningen enklare.

Köp microfiberdukar till hela hemmet. Välj olika färger, ex gula för badrummet, blå för köket och röda för övriga hemmet. Blanda dem inte, städa varje rum med sin trasa.

Gör ett städschema

Vitsen är att om du alltid städar på samma sätt går det enklare och snabbare. Du slipper fundera på ”och vad ska jag göra nu?”. Så här kan ett veckostädningschema se ut:

Panikstädning?

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.